Financieel Adviseur Gemeente Het Hogeland 25-01-2024

 1. Vacatures Uithuizermeeden
 2. Financieel Adviseur Gemeente Het Hogeland 25-01-2024

Werken in Uithuizermeeden

 

Introductie vacature 

Financieel adviseur

Wij zijn op zoek naar een financieel adviseur. Een adviseur die zelfstandig te werk gaat en goed in verbinding weet te blijven met zijn of haar teams, die graag vooruit kijkt, denkt in kansen en op gepaste wijze een kritische noot durft te geven. Ben jij financieel goed onderlegd, heb je kennis van en ervaring met overheidsfinanciën dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren!

We verwelkomen je graag bij het Team Planning & Control

Ons team bestaat uit leuke en enthousiaste collega's! Bij ons kom je in een team terecht met deskundige collega's die jou graag meehelpen. We spelen een centrale rol in de organisatie en houden ons dagelijks bezig met het ondersteunen en adviseren van de organisatie op diverse financiële terreinen. De rode draad hierin is de Planning en Control cyclus. We werken tijd- en plaats-onafhankelijk en stemmen af met elkaar wanneer we elkaar ontmoeten.

Functie

De gemeente Het Hogeland is in beweging en daar hoort ook de doorontwikkeling van de financiële functie bij. De financieel adviseurs werken nauw samen met de business controllers. Daarbij ondersteunen de financieel adviseurs de teams bij financiële vraagstukken en de uitvoering van de P&C cyclus. Met jou erbij zijn we met 5 financieel adviseurs die de teams in onderling overleg verdelen.

Wat ga je doen?

 • Je bent het eerste aanspreekpunt op financieel gebied voor de teams die je gaat ondersteunen;
 • Je adviseert gevraagd en ongevraagd bij financiële vraagstukken;
 • Je adviseert en ondersteunt teams bij de totstandkoming van begroting, jaarrekening en bestuursrapportages;
 • Je adviseert en ondersteunt bij college- en raadsvoorstellen;
 • Je maakt ingewikkelde financiële vraagstukken voor iedereen begrijpelijk;
 • Je voert periodiek budgetgesprekken met je teams.

Dit ben jij

 • Je bent een financieel adviseur die energie krijgt en het beste in zichzelf naar boven haalt wanneer je jouw teams kunt helpen verder in control te komen;
 • Je bent voor jouw teams een gesprekspartner waar zij altijd op kunnen steunen. Je durft eerlijk en direct te communiceren en blijft daarbij rolvast;
 • Je bent onafhankelijk en daadkrachtig, maar zorgt voor afstemming en verbinding. Bij politiek-bestuurlijk gevoelige vraagstukken staat jouw antenne op scherp;
 • Je bent nieuwsgierig, hebt een frisse blik en zelfreflecterend vermogen.

We zijn bij voorkeur op zoek naar een ervaren financieel adviseur. Voldoe je nog niet volledig aan alle functie-eisen maar zie jij jezelf als een aanstormend talent die zich de taken en verantwoordelijkheden snel eigen kan maken dan nodigen we je ook uit te solliciteren.

Verder vragen wij:

 • HBO/WO opleiding in een financiële (economische) richting;
 • Bij voorkeur ervaring met de P&C cyclus in een overheidsorganisatie;
 • Kennis van het BBV.

Wat wij jou bieden

Zonder onze medewerkers zijn we nergens! We bieden jou dan ook alle ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling. Heb je een goed idee? Laat het ons horen! Wil je je graag verder ontwikkelen door middel van een cursus of opleiding? Ook dat is mogelijk!. Je komt terecht in een fijne omgeving met een prettige werksfeer.

Verder:

 • Je kunt jouw werktijden en werkplek flexibel inrichten. Je kunt in één van onze gemeentehuizen werken of vanuit huis. Thuiswerken wordt volledig gefaciliteerd en je ontvangt een vergoeding voor woon-werkverkeer van € 0,23 per met een maximum van 50 kilometer enkele reis. OV kosten worden volledig vergoed op declaratiebasis 2e klasse;
 • Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar voor 36 uur per week. Als jij en wij aan het eind van dat jaar vinden dat we goed bij elkaar passen, dan krijg je een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd;
 • Een bruto voltijd salaris tussen de € 3.558 en € 5.247 per maand (functieschaal 10). Je wordt ingeschaald op basis van jouw kennis en ervaring;
 • Verwacht jij dat je de werkzaamheden genoemd onder 'wat ga je doen' je snel eigen kunt maken en zie jij jezelf als een aanstormend talent? Schroom dan niet en solliciteer op onze vacature. Vinden wij jou vervolgens onze droom-kandidaat? Dan spreken we een ontwikkeltraject met je af. Je wordt dan eerst ingeschaald in aanloopschaal 9. Het bruto voltijd salaris ligt dan tussen de € 3.317 en € 4.752 per maand. Je wordt ingeschaald op basis van je kennis en ervaring;
 • Bovenop jouw salaris ontvang je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 17,05%;
 • Bovenop het wettelijke verlof ontvang je ook bovenwettelijk verlof. Zo kun je eens wat langer weekend of vakantie nemen!

Enthousiast geworden?

Neem dan contact op met om je vragen te stellen. Je kunt hem bellen of een appje sturen via . Reageer dan uiterlijk woensdag 7 februari 2024 met je cv en een korte motivatiebrief. De gesprekken staan gepland voor dinsdag 13 of woensdag 14 februari 2024.

We zien jouw reactie heel graag tegemoet! Bij ons is iedereen welkom, we gaan voor energie en werkgeluk!

Het Hogeland

Bij Het Hogeland gebeurt veel! We zijn één van de grootste gemeenten van Nederland. Je vindt hier alles, van prachtige natuurgebieden tot het mooiste dorp van Nederland. Maar ook veel bedrijvigheid. Zoals de Eemshaven, waar onder andere het megadatacenter van Google is gevestigd.

Ruimte

Onze gemeente heeft in haar visie omschreven wat ruimte betekent. Het gaat om ruimte geven, ruimte krijgen en ruimte voelen. En in een gemeente waar veel gebeurt is ruimte voor de ontwikkeling van medewerker en organisatie belangrijk. Spreekt ruimte je aan? Je leest er meer over in de Visie Ruimte!

Sluitingsdatum

07-02-2024

Startdatum

Zo spoedig moglijk

Locatie

Uithuizen

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelAdviseur Corporate Finance
Indicatie salaris (min – max]3558 – 5247
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)36 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverig
LocatieUithuizen, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://hethogeland.nl/bestuur-en-organisatie/vacatures/vacature/3293885-nl

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuituithuizermeeden.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Uithuizermeeden en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.

De laatste vacatures in Uithuizermeeden: