Programmamanager Gebiedsinvesteringen ZP&co 29-05-2024

 1. Vacatures Uithuizermeeden
 2. Programmamanager Gebiedsinvesteringen ZP&co 29-05-2024

Werken in Uithuizermeeden

 

Introductie vacature 

Programmamanager Gebiedsinvesteringen (0-40 uur)

Opdrachtnummer 26602 Opdrachtgever Provincie Groningen Datum 20 juni 2024 tot 31 december 2024 Uren per week voor 20 uur per week. Status

Open

Regio Groningen Functie type Finance, Overige Sluitingsdatum 31 mei 2024 Verlengingsopties 2x6 maanden

Provincie Groningen

Adres

-

Postcode

-

Groningen

Introductie

Voor de Provincie Groningen zijn wij op zoek naar een Programmamanager Gebiedsinvesteringen (0-40 uur).

Opdracht inhoud

Aanleiding/achtergrond Ten behoeve van de aanlanding wind op zee (Programma Aansluiting Wind op Zee in de Eemhaven, PAWOZ-Eemshaven) zal het ministerie van EZK € 50 miljoen beschikbaar stellen aan de regio (gemeenten Het Hogeland, Eemsdelta, Schiermonnikoog, Ameland en Noardeast Fryslân) voor gebiedsinvesteringen. De middelen zijn afkomstig uit het Europese Herstel en Veerkrachtfonds. Gebiedsinvesteringen zijn projecten die bijdragen aan de versterking van de leefbaarheid in de gebieden die invloed zullen gaan ondervinden van de aanlanding wind op zee. Van de beschikbare middelen is € 45 miljoen bestemd voor de ondersteuning van gebiedsinvesteringen. De overige € 5 miljoen is beschikbaar voor de uitvoering. De provincie Groningen zal optreden als regiokassier.

Door de regionale overheden hebben op basis van gebiedsprocessen met bewoners en organisaties kansrijke gebiedsinvesteringen geïdentificeerd. Vooralsnog gaat dit om projecten in de gemeenten Het Hogeland, Eemsdelta en Schiermonnikoog. De projecten zijn opgenomen in een Regioplan die de grondslag vormt voor de bijdrage van het rijk aan de regio.

De gebiedsinvesteringen zullen ondersteund worden door middel van subsidies en/of leningen. Gelet op de voorwaarden uit het Europese Herstel en Veerkrachtfonds moeten de gebiedsinvesteringen voor 31 maart 2026 minimaal de toegekende middelen hebben verplicht door middel van contracten met derden. Vanwege deze strakke planning zal door de provincie Groningen een ontzorgingsteam worden ingericht die de initiatiefnemers van gebiedsinvesteringen ondersteunen met kennis en kunde.

Opdracht: De opdracht bestaat uit onder andere de volgende taken:

 1. Uitwerken/afronden kaders (subsidieregelingen, investeringsreglement etc.) voor de gebiedsinvesteringen
 2. Zorgdragen voor de totstandkoming van een bestuursakkoord tussen de provincies Groningen en Fryslân
 3. Uitwerken en inrichten organisatie ontzorgingsteam
 4. Borging van de gebiedsinvesteringen in de provinciale organisatie
 5. Voorbereiden van de contracten met uitvoeringsorganisaties, onder andere Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) voor het verstrekken van de subsidies en Fonds Nieuwe Doen voor het verstrekken van leningen
 6. Periodieke afstemming over de voortgang in de regionale werkgroep PAWOZ-Eemshaven
 7. Periodieke afstemming met het ministerie EZK over de voortgang, eventuele knelpunten en voorgestelde wijzigingen van het Regioplan
 8. Ontzorgen van initiatiefnemers van gebiedsinvesteringen bij het structureren van de projecten en de voorbereidingen van subsidie en leningsaanvragen.
 9. Borging voortgang uitvoering regioplan en zorgdragen voor eventuele tussentijdse aanpassingen aan het plan en/of bijbehorende regelingen
 10. Opzetten en uitwerken regioplan voor tweede tranche
 11. Monitoren voortgang Regioplan en daar waar nodig het Regioplan in overleg met de werkgroep PAWOZ en EZK updaten.

Organisatie

Wij zetten ons in voor een prettige werk- en leefomgeving voor alle Groningers! De provincie doet het werk waarvoor het Rijk te groot is en de gemeenten te klein. Maar dit doen wij niet alleen. We werken samen met inwoners, medeoverheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties hard aan alle uitdagingen waar we in Groningen voor staan. Zo verzilveren we kansen op het gebied van leefbaarheid, economie, vergroening, digitalisering en ecologie.

Al ruim 400 jaar zetten we ons in voor Groningen. Door te zorgen voor onze natuur, landschap en woningbouw. Maar ook door wegen aan te leggen en te onderhouden. We ondersteunen culturele activiteiten en organisaties zodat het culturele aanbod in Groningen levendig blijft. Er zijn subsidies voor het bedrijfsleven en ondernemers, om ze te helpen innoveren en verduurzamen.

Werken bij ons Met onze vakkennis, betrokkenheid en liefde voor het gebied zorgen we er voor dat Groningen een plek is waar inwoners en gasten graag zijn. Wij werken allemaal met passie voor de samenleving. Dat vind je ook terug in de werksfeer. We werken veel samen om doelen te bereiken. We bieden veel ruimte voor eigen initiatief en het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Samen met collega's werk je aan uiteenlopende opdrachten, in een complexe maar vooral uitdagende omgeving. Geen dag bij de provincie is hetzelfde!

Competenties

 • Je kan integraal en gestructureerd werken;
 • Je beschikt over netwerkvaardigheid;
 • Je bent organisatie- en omgevingssensitief;
 • Je beschikt over klantgerichtheid;
 • Je beschikt over een organiserend vermogen;
 • Je bent zorgvuldig en doelgericht.

Eisen en wensen

 1. Je hebt aantoonbare werkervaring met het ontwikkelen en operationaliseren van dergelijke financieringsconcepten;
 2. Je hebt aantoonbare werkervaring als programmamanager bij een overheid, waarin wordt samengewerkt met het Rijk, provincie en gemeenten;
 3. Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als programmamanager in vergelijkbare trajecten;
 4. Je hebt aantoonbare werkervaring met het opstellen van bestuurlijke samenwerkingsakkoorden;
 5. Je beschikt over een afgeronde opleiding op minimaal hbo-niveau;
 6. Je hebt aantoonbare werkervaring met relevante financiële instrumentaria, zoals benoemd bij de opdracht;
 7. Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring binnen een overheidsorganisatie.

Gesprek

Donderdag 6 juni

Overige informatie

Daarom zijn we benieuwd naar wie jij bent! Reageer via de onderstaande button op deze opdracht. Nog geen profiel? Deze maak je heel makkelijk en snel aan. Nadat jij je interesse kenbaar hebt gemaakt zullen wij contact met je opnemen. Ten aanzien van referenties vragen wij: naam, bedrijf en telefoonnummer. Je wordt beoordeeld op zowel eisen als wensen. Wanneer er niet wordt voldaan aan een eis, komt je niet in aanmerking voor de opdracht (knock-out). Daarnaast wordt er beoordeeld op diverse wensen. In je aanbieding moeten eisen en wensen plus de mate waarin hieraan voldaan wordt expliciet benoemd worden. Heb je over deze opdracht of andere opdrachten vragen? Neem dan contact op via of of vul het contact formulier in.

Een indicatie van je uurtarief voor deze opdracht zien wij graag in je reactie op deze opdracht. ZP&co werkt in opdracht van de externe opdrachtgevers met uurtarieven inclusief reis en verblijfkosten, exclusief BTW.
Indien je geen ZZP'er bent kun je ook reageren. Wij bieden je dan, voor de periode van de opdracht, een marktconform salaris.
Nadere informatie verkrijgbaar bij team ZP&co . ZP&co is een bemiddelingsorganisatie/coöperatie voor ZZP'ers met een HBO+ werk-denkniveau. Wij hebben geen winstdoelstelling. Jij als Zelfstandig Professional staat centraal in onze coöperatie. Doe mee en word lid. Bedrijven die op zoek zijn naar ZZP'ers. Wij hebben ze. Met een achterban van ruim 14.000 ZZP'ers heeft de coöperatie altijd een oplossing.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelProgrammamanager
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractFreelance
BrancheOverig
LocatieGroningen, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://mijn.zp-en-co.nl/zoeken/opdrachten/26602

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuituithuizermeeden.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Uithuizermeeden en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.