Vrijwilliger Biblionet Groningen 26-01-2024

 1. Vacatures Uithuizermeeden
 2. Vrijwilliger Biblionet Groningen 26-01-2024

Werken in Uithuizermeeden

 

Introductie vacature 

Een mevrouw, woonachtig in Hunsingoheerd in Uithuizen, is op zoek naar iemand die het leuk vindt om samen met haar op de zondag(en) een kopje koffie te drinken en gezellig een praatje te maken. Ze is zelf nog goed mobiel en kan dus ook zelf naar een locatie komen in de buurt. Mevrouw houdt erg van kletsen en van gezelligheid!

Lijkt het jou leuk om samen met mevrouw af en toe op de zondag gezellig samen koffie te drinken en bij te kletsen?

Maatje gezocht voor mevrouw in Kantens!

Een mevrouw in Kantens is op zoek naar iemand die 2 of 3 uurtjes per week iets met haar zou willen ondernemen. Denk hier aan boodschappen doen in Uithuizen, winkeltjes bezoeken of soms wandelen en/of koffie drinken. Ze is iedere dag beschikbaar, behalve op de vrijdagen. Mevrouw vindt het daarnaast erg gezellig om lekker te kletsen!

Heb je wat tijd over om af en toe wat leuks te doen met mevrouw? Reageer dan snel!

Vacature Webmaster

Stichting Speelgoedbank Sam is op zoek naar een nieuwe webmaster die het bestuur ondersteunt.

Als webmaster ben je verantwoordelijk voor het bijhouden van de website en de Facebookpagina van Speelgoedbank Sam.

Je zorgt in overleg met het bestuur om de website up-to-date te houden, berichten op FB te plaatsen en schuift daarom met regelmaat aan bij een bestuursvergadering.

Vaardigheden en kwaliteiten

 • Kennis van- en ervaring met beheer en onderhoud website(s)
 • Kunnen werken met het MS Office 365 pakket
 • Affiniteit met de speelgoedbank en de doelgroep
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal

Activiteiten

Computer, ICT en website, Bestuur

Wat is interessant aan dit vrijwilligerswerk?

Je werkt mee aan de ondersteuning van ouders en kinderen die dit nodig hebben

Aanvullende opmerkingen

Gemiddeld 4 uur per maand

Winkelmedewerker bij Speelgoedbank SAM!

Zoek je een vrijwilligersbaan waarin je het verschil kunt maken voor mensen die het niet breed hebben? Dan ben je bij Speelgoedbank SAM Het Hogeland aan het juiste adres. De opzet van de speelgoedbank is dat kinderen (en ouders) van minimagezinnen het hele jaar door speelgoed kunnen halen dat zij mogen houden. Elke woensdagmorgen en donderdagmiddag helpen we in Sarrieshut, naast de molen in Uithuizen veel gezinnen aan speelgoed.

Vanwege de toenemende hulpvraag en drukte zijn wij met spoed op zoek naar:

-Te woord staan en begeleiden klanten bij het uitzoeken van speelgoed

-Netjes houden van de winkel en aanvullen van het speelgoed

-Bijhouden van de voorraad -Sorteren en schoonmaken van speelgoed

Functie specifieke eisen zijn:

- Vragen van klanten kunnen beantwoorden

- Werking kunnen uitleggen van speelgoed

- Lichte administratie kunnen bijhouden

We werken met een groep vrijwilligers om onze cliënten zo goed mogelijk te helpen en daarvoor is goede afstemming en wederzijds begrip van essentieel belang.

Wat bieden wij jou:

Geen financiële vergoeding, maar reiskosten worden wel vergoed.

 • Vrijwilligerswerk waarin je zinvol bezig bent voor gezinnen die soms van 40 euro per week moeten rondkomen. Je maakt hun leven dragelijker, omdat je ze voorziet van gratis speelgoed en cadeautjes voor jarige vriendjes en vriendinnetjes van de kinderen
 • Leuke en bevlogen collega-vrijwilligers, die je met open armen ontvangen en graag wegwijs maken
 • Een leuke en goed bereikbare werklocatie. Ook met openbaar vervoer.
 • Koffie, thee, koekjes en gezellige klets

Heb je interesse in de bovenstaande vrijwilligersfuncties, neem dan vrijblijvend contact met ons op via Detty Wiltjer. Emailadres: of telefoonnummer: .

Bij Centrum Vrijwilligerswerk Het Hogeland zijn we op zoek naar een nieuwe vrijwilliger die het leuk vindt om afwisselende taken op zich te nemen!

Vind jij het onder andere leuk om administratief werk te doen en telefoontjes aan te nemen? Heb jij een groot organisatorisch vermogen om activiteiten en bijeenkomsten te organiseren met het team, en in contact te komen met vrijwilligersorganisaties en nieuwe potentiële vrijwilligers?

Neem dan contact met ons op via ! Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die ongeveer 12 uur per week beschikbaar is. Bij 12 uren (of meer) kom je ook in aanmerking voor een vrijwilligersvergoeding.

 • Voor 12 uur per week

 • Volwassenen

Heb je groene vingers en vind je het leuk om onder andere een bijdrage te leveren aan de Voedselbank? Kom dan helpen in Uithuizen!

De voedseltuin is gevestigd in Uithuizen, op het terrein van Tocama. Er worden groenten voor de Voedselbanken in de provincie verbouwd. In de praktijk leveren we vooral aan Voedselbank Het Hogeland in Winsum. We doen dit met vrijwilligers die dit leuk vinden. We draaien nu 1 jaar op deze nieuwe locatie. Er is een vorm van coördinatie aanwezig die met de vrijwilligers zorgen voor constante levering aan de Voedselbank. Hoewel het teelseizoen ten einde is, wordt er nu nog steeds geleverd. Vooral op de donderdag en vrijdag.


Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café ga je als vrijwilliger samen met de bezoeker aan de slag om het te repareren. Op deze manier houden we de afvalberg klein, doe je kennis op en versterken we de sociale contacten.

Functieomschrijving

Je bent handig en je hebt plezier in het repareren van elektrische apparaten of in het herstellen van kleding, meubels of speelgoed.
Je onderzoekt samen met de bezoeker het probleem; wat is er met het apparaat? Kan het apparaat mogelijk nog gerepareerd worden? Je bent hierbij in staat de bezoeker te betrekken bij het reparatieproces en kennis over te dragen.

Wij bieden:
• Betrokkenheid bij de gemeenschap.
• Een leuk en gezellig team met gedreven vrijwilligers
• Een goed gevoel.

Aantal uren:
1x per maand, op een vrijdagmiddag van 13:00 tot 16:00 uur.


Reacties kunnen naar Hans Versteeg, telnr. of

Vaardigheden en kwaliteiten

Je bent betrokken bij de bestrijding van armoede. Je kunt zelfstandig werken binnen de gemaakte afspraken en hebt contactuele vaardigheden. Minimaal opleidingsniveau MBO+.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelMaatje
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauMBO
Aantal uren (min – max)4 – 4
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVrijwilliger
BrancheKunst/Cultuur/Entertainment
LocatieUithuizen, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://centrumvrijwilligerswerkhethogeland.nl/vacatures/?sf_paged=5

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuituithuizermeeden.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Uithuizermeeden en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.