Manager Bedrijfsvoering Enexis 15-03-2024

 1. Vacatures Uithuizermeeden
 2. Manager Bedrijfsvoering Enexis 15-03-2024

Werken in Uithuizermeeden

 

Introductie vacature 

Manager Bedrijfsvoering

 • Weert
 • Management
 • € 7.173,- en € 10.247,-
 • HBO

Wat ga je doen?

Zo ga jij deze uitdaging aan

Als Enexis stellen we alles in het werk om het bestaande net zo snel als mogelijk uit te breiden. Ons motto voor de komende jaren is simpel: bouwen, bouwen, bouwen. Tegelijkertijd verwachten onze klanten de levering van een 24/7 betrouwbare energievoorziening en zoeken we continu naar mogelijkheden om het bestaande net maximaal uit te nutten. Tegelijkertijd zetten we grote stappen in de automatisering en het gebruik van data van onze netten.

Als Manager Bedrijfsvoering zorg jij samen met jouw team dat ons elektriciteits- en gasnetwerk maximaal beschikbaar is voor onze klanten. Daarnaast jaag je jouw team aan om continu te zoeken naar mogelijkheden om de netten nog optimaler te gebruiken. Je anticipeert op mogelijke nieuwe ontwikkelingen, zodat deze tijdig vertaald kunnen worden naar beleid en werkbare processen. Een sterke innerlijke drive en aantoonbare ervaring in een bedrijfsvoerings-omgeving zijn daarvoor essentieel. Samen met jouw MT heb je een dagelijkse focus op continuïteit, personeelsbeleid, kwaliteit, OT Security en veiligheid.

Jouw belangrijkste speerpunten in de functie Manager Bedrijfsvoering:

Enexis verzorgt zowel in Noord- (Groningen, Drenthe en Overijssel) als Zuid-Nederland (Noord-Brabant en Limburg) de bedrijfsvoering van de elektriciteits- en gasnetwerken. In beide regio's zorgt de afdeling Bedrijfsvoering voor een continue energielevering. Dit gebeurt vanuit de beide bedrijfsvoeringscentra in Weert en Zwolle en de centrale meldpunten storingen samen met de groep Netautomatisering.

De afdeling Bedrijfsvoering is verantwoordelijk voor de continuïteit van de energievoorziening in ons verzorgingsgebied en draagt actief bij aan het maximaal uitnutten van het bestaande net. De data van onze netten vervult hierin een cruciale rol en wordt in toenemende mate op een 'secure' beschikbaar gesteld om de ontwikkeling van de energietransitie te ondersteunen. En mocht er onverhoopt toch een keer een storing of geplande onderbreking zijn, dan staan jouw teams klaar om te impact voor onze klanten zoveel mogelijk te beperken.

Bedrijfsvoering heeft hierdoor veelvuldig contact met de uitvoerende afdelingen die in het net aan het werk zijn en via de centrale meldpunten ook met de externe klanten. Als gevolg van de grootschalige digitalisering in combinatie met de grote toename aan decentrale opwek van energie zijn de bedrijfsvoeringsprocessen en -middelen aan grote veranderingen onderhevig. Jij ondersteunt de diverse teams in de balans tussen continuïteit in de energievoorziening en deze vernieuwing.

Functie-eisen

Zo pak jij het aan

Jij hebt een academisch werk- en denkniveau en meer dan 10 jaar leidinggevende ervaring op vergelijkbaar niveau. Deze rol vereist niet alleen teamontwikkeling, maar ook inhoudelijke betrokkenheid. Met ervaring in een soortgelijke omgeving denk je ketengericht, zoek je dagelijks naar verbeteringen en toon je sterke realisatiekracht. Pionieren, de omgeving meenemen en een organisatie in beweging zetten geven jou voldoening.

Als leider ben je toegankelijk en zichtbaar, beschikbaar voor afstemming, sparren en coaching. Daadkrachtig, transparant en besluitvaardig, met de vaardigheid om te zorgen voor draagvlak en op een correcte manier te escaleren indien nodig. Je weet jouw team in beweging te krijgen, stimuleert persoonlijke groei en ontwikkeling en bent hierin een voorbeeld voor jouw team.

Je onderschrijft de kernwaarden Duidelijk, Inclusief, Lerend uit het Enexis leiderschapskompas. Je bent sterk in verbinden, toont ondernemerschap en denkt in mogelijkheden om resultaten te bereiken.

Je bent een actieve en stevige gesprekspartner voor interne en externe stakeholders, zoals Tennet en de veiligheidsregio's. Je bekijkt zaken vanuit diverse perspectieven en bent positief kritisch. Als gesprekspartner voor de directie ben je vlot in het stakeholdersveld.

Intern werk je daarnaast actief samen met zowel collega's van EBS als met andere afdelingen zoals Productie en Asset Management.

Team & cultuur

Als Manager Bedrijfsvoering geef je leiding aan een divers team van 6 managers verantwoordelijk voor de afdelingen Bedrijfsvoeringscentrum (BVC), Centraal Meldpunt Storingen (CMS), Netautomatisering (NA) en Crisismanagement. De afdeling telt circa 200 collega's. Je bent lid van het MT Expertise Bedrijfsvoering & Stations (EBS) en rapporteert aan de Directeur EBS. Als lid van het MT lever jij een bijdrage aan de ontwikkeling van het lange- en middellange termijnbeleid van EBS.

De afdeling maakt onderdeel uit van landelijk opererende afdeling EBS, die naast Bedrijfsvoering bestaat uit de afdelingen Engineering & Realisatie Noord en Zuid, Netuitbreiding & Uitbesteding, Workforce Management, Technische Expertise en Ruimte & Recht.

Samenwerking is cruciaal, zowel binnen jouw eigen afdeling als tussen de teams van Bedrijfsvoering en de andere afdelingen van EBS en Enexis.

Wat krijg je van ons?

En wij steken natuurlijk ook energie in jou

Bij Enexis werk je in de voorhoede van een van de grootste uitdagingen van onze tijd: de energietransitie. Daarbij zorgen we goed voor je. Dat begint met een uitgebreid welkomstpakket en -programma om je collega's te leren kennen. En met goede arbeidsvoorwaarden:

 • Salaris tussen € 7.173,- en € 10.247,- bruto per maand (op basis van 40 uur per week, schaal 19). Inclusief secundaire arbeidsvoorwaarden kan je salaris oplopen tot € 13.188,- bruto per maand.
 • Bijdrage van 70% aan je ABP Keuzepensioen.
 • Persoonlijk budget van 10%, een 13e maand van 10,7% van je bruto jaarsalaris. Deze kun je flexibel inzetten of maandelijks of jaarlijks laten uitbetalen.
 • Vakantiegelduitkering van 8% van je bruto jaarsalaris
 • 24,5 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband. Meer oplaadtijd nodig? Met je persoonlijk budget en 13e maand koop je tot wel 35,5 extra verlofdagen.
 • Mogelijkheden om thuis te werken, inclusief een door ons ingerichte thuiswerkplek en een vergoeding per thuiswerkdag.
 • Laptop of tablet en telefoon die je ook privé mag gebruiken.
 • Een lease auto en een mobiliteitskaart met o.a. een eersteklas ov-abonnement voor zakelijk gebruik.
 • Vitaliteitsbudget van € 500,- per jaar voor bijvoorbeeld een sportabonnement.
 • Ruimte om te groeien met ons interne ontwikkelplatform of externe opleidingen en trainingen.

Als Manager Bedrijfsvoering draag je actief bij aan de missie van Enexis en werk je mee aan de realisatie van een CO2-neutrale samenleving. Enexis biedt een dynamische werkomgeving waarin innovatie, samenwerking en duurzame impact centraal staan.

We werven tegelijkertijd intern en extern en gaan voor de beste kandidaat. Solliciteer voor 5 april via deze website, dus niet per e-mail. We ontvangen graag je cv en motivatiebrief en informeren je daarna zo snel mogelijk.

Heb je vragen over de functie? Neem dan contact op met (Recruitment) via of of met Henri Lemmens (Directeur EBS) via of .

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelIct Manager
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheChemie/Petrochemie
LocatieGroningen, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://werkenbij.enexis.nl/vacatures/manager-bedrijfsvoering-9273

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuituithuizermeeden.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Uithuizermeeden en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.