Projectmanager Energietransitie Industrie Sweco 16-04-2024

 1. Vacatures Uithuizermeeden
 2. Projectmanager Energietransitie Industrie Sweco 16-04-2024

Werken in Uithuizermeeden

 

Introductie vacature 

Waar ben je naar op zoek?

Projectmanager Energietransitie Industrie

Vestiging
Groningen


Carrièreniveau
Senior


Opleidingsniveau
Hbo/ wo

Expertise
Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Technische Bedrijfskunde

Toon lef voor een betere en mooiere wereld

"Onderdeel zijn van de energietransitie, duurzaamheid, werken aan waterstofprojecten, verkleining van emissies, verbetering van industriële processen en circulariteit loopt als een rode draad door Sweco. Zo ook bij onze business unit Industrie. Wil jij hier als projectmanager het voortouw in nemen? Dan maak ik graag kennis met je!

"

- René Velthuis - teammanager New Energy

Voor de uitbereiding van onze business unit Industrie zijn wij op zoek naar een gedreven projectmanager. Binnen deze Business Unit zijn we in Nederland verantwoordelijk voor het volledige advies- en ontwikkelingstraject van zowel nieuwbouw als vervangingsprojecten binnen de sectoren New Energy, Chemie, Food en Pharma. Onze kernactiviteiten omvatten projectmanagement, consultancy, multidisciplinaire engineering en begeleiding van projectuitvoering voor industriële opdrachtgevers.

Als Projectmanager Energietransitie bij Sweco speel je een sleutelrol in de ontwikkeling en uitvoering van projecten die de energietransitie in Nederland vormgeven. Je bent verantwoordelijk voor het managen van meerdere projecten die bijdragen aan de waterstofbackbone, CO2-transport en -opslag en warmteoplossingen. Hierbij werk je intensief samen met klanten, collega's en stakeholders om duurzame en innovatieve oplossingen te ontwikkelen die de energietransitie versnellen. Jij geeft richting aan het technisch ontwerp gedurende verschillende fasen van het project, van haalbaarheidsstudie tot en met inbedrijfstelling. Jouw team bestaat uit projectleiders, consultants, engineers en 3D-modelleurs. Onze expertise bij Sweco ligt in het succesvol uitvoeren van multidisciplinaire projecten. We werken daarbij nauw samen tussen verschillende disciplines en dagen jou uit om hierin een leidende rol te pakken. Help jij de Nederlandse industrie verduurzamen?

Dit is wat jij meebrengt

 • Afgeronde hbo / wo -opleiding met een achtergrond in technische bedrijfskunde, werktuigbouwkunde, elektrotechniek of vergelijkbaar
 • 5 jaar ervaring met (complex) projectmanagement, bij voorkeur binnen de energie- of industriesector
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden,, je schakelt effectief tussen verschillende stakeholders
 • Analytisch sterk, resultaatgericht en in staat om strategisch te denken.
 • Jouw drijfveer voor deze functie is om bij te dragen aan een groenere toekomst.

Dit is wat je van ons kunt verwachten

 • Je werkt aan uitdagende projecten die er echt toe doen
 • Een moderne en hybride werkomgeving die bruist, verschillen omarmt en persoonlijk leiderschap stimuleert
 • Ruime ontwikkelmogelijkheden om te blijven groeien
 • Een hecht team met de beste mensen
 • Veel vertrouwen, steun en een helpende hand

Dit is wat we jou bieden

Bij Sweco zit je goed. Dit mag je verwachten van een werkgever met het World-class Workplace label. Om te beginnen ontvang je een goed salaris en maar liefst 32 vakantiedagen. Daarnaast bieden we een thuiswerkvergoeding, vakantietoeslag, een circulaire thuiswerkplek en een uitstekende pensioenregeling waar Sweco 85% van de maandelijkse inleg betaalt.

Daarnaast krijg je bij Sweco veel regie, vrijheid en verantwoordelijkheid. Over hoeveel je werkt, waar je werkt, hoe je werkt en wanneer je werkt. En heb je binnen ons arbeidsvoorwaardenpakket de keuze om te kiezen op welke manier jij reist. We stimuleren duurzame en actieve keuzes en belonen deze extra. Ook krijg je direct toegang tot de Sweco Academy voor zeer ruime ontwikkelmogelijkheden en tot ons vitaliteitsprogramma gericht op leefstijl en sport.

Naast uitdagend werk, support en middelen pakken we bij Sweco ook graag uit als het gaat om ontspanning en lol. We willen graag dat je met veel plezier naar je werk gaat. Denk aan de dagelijkse Fika's op kantoor, events op jouw vestiging, en activiteiten vanuit Jong Sweco en de lokale personeelsverenigingen.

Solliciteer op deze functie

Enthousiast geworden? Solliciteer dan direct via de button 'solliciteer'. We kijken uit naar je cv en motivatie!
Neem bij inhoudelijke vragen of interesse in Sweco contact op met René Velthuis, Teammanager via of . Voor Informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met via of .

René Velthuis

Teammanager New Energy

LinkedIn bekijken

LinkedIn bekijken

 • Over Sweco

 • Werken bij Sweco

Met oog voor de versnellende kracht van digitalisering en het perspectief van een groene en duurzamere samenleving. Sweco is Europa's grootste architecten- en ingenieursadviesbureau, met een omzet van circa 2,5 miljard euro en genoteerd aan de Nasdaq Stockholm. www.swecogroup.com .

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelProjectleider Werktuigbouwkunde
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheAfval en milieu
LocatieGroningen, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.sweco.nl/vacatures/projectmanager-energietransitie-industrie/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuituithuizermeeden.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Uithuizermeeden en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.